به گزارش مرکز اطلاع رسانی وزارت کشور، عبدالله مرادی عصر سه شنبه در گفت وگو با خبرنگاران به موارد مطرح در نشست امروز کمیسیون ماده ۱۰ چگونگی فعالیت احزاب و گروه های سیاسی پرداخت و اظهار کرد: اجرای موضوع ماده ۸ قانون انتخابات مورد بررسی قرار گرفت.
وی افزود: در این ماده پیش بینی شده است که احزاب و جبهه ها چگونه در عرصه سیاسی انتخابات به فعالیت بپردازند و نسبت به اعلام فهرست داوطلبان انتخابات مجلس شورای اسلامی، اقدام کنند.
مدیرکل دفتر امور سیاسی وزارت کشور ادامه داد: وزارت کشور باید آخرین فهرست احزاب و جبهه های سیاسی قانونی ودارای پروانه فعالیت را منتشر کند تا هم از نظر سیاسی و هم از منظر فنی، زمینه لازم برای احزاب و جبهه های سیاسی در دوره تبلیغات انتخاباتی فراهم شود.
مرادی با بیان اینکه در حال حاضر ۱۴۰ حزب دارای پروانه فعالیت در کشور وجود دارد، اضافه کرد: احزاب باید مطابق با اساسنامه خود، در بازه زمانی مشخص، مجمع عمومی و انتخاب ارکان حزب را برگزار و گزارش آن را به کمیسیون اعلام کنند.
وی یادآور شد: اگر از این بازه مقرر در اساسنامه بگذرد و مجمع عمومی حزب برگزار نشود، ارکان حزب فاقد وجاهت قانونی خواهند بود و نمی توانند به اعلام فهرست انتخاباتی بپردازند.
دبیر کمیسیون ماده ۱۰ قانون چگونگی فعالیت احزاب و گروه های سیاسی بر همین اساس تصریح کرد: تا این لحظه، ۹۱ حزب در موعد مقرر، به برگزاری مجمع عمومی و انتخاب ارکان حزب اقدام کرده اند و می توانند فعالیت انتخاباتی داشته باشند.
مرادی با بیان اینکه وزارت کشور در زمان مناسب به اعلام اسامی این احزاب اقدام خواهد کرد، خاطرنشان کرد: احزابی که مجمع عمومی برگزار نکرده و گزارش آن را اعلام نکرده باشند، نمی توانند از ظرفیت ماده ۸ قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی بهرهمند شوند.
وی عنوان کرد: احزاب تا زمان آغاز تبلیغات انتخاباتی فرصت دارند، مجمع عمومی را برگزار کنند و ما فهرست احزاب واجد شرایط برای فعالیت انتخاباتی را به روزرسانی خواهیم کرد.
دبیر کمیسیون ماده ۱۰ درباره مصوبات نشست امروز این کمیسیون هم اظهار کرد: گزارش برگزاری مجمع عمومی انجمن اسلامی معلمان ایران مورد بحث قرار گرفت و با شرایطی به تایید رسید که به حزب اطلاع داده خواهد شد.
مرادی، موافقت با اصل تاسیس «حزب منتظران صبح فردا» را از دیگر موضوعات نشست امروز کمیسیون برشمرد و گفت: مواردی در اساسنامه، مرامنامه و شیوه نگارش آن و همچنین نام پیشنهادی وجود دارد که برای اصلاح به اطلاع حزب خواهد رسید.
وی تاکید کرد: این حزب، ۶ ماه فرصت دارد تا مجمع موسس، دفاتر و شعب استانی و شهرستانی را ایجاد کند تا پروانه نهایی فعالیت صادر شود.
مدیرکل دفتر امور سیاسی وزارت کشور با بیان اینکه دولت حامی فعالیت حزبی است و از نظرات آنها استفاده می کند، اظهار کرد: تلاش شده است برای فعالیت احزاب، فضای لازم ایجاد شود و خط قرمزی نداشته باشیم. جهت گیری دولت هم به سمت ارتقای فعالیت احزاب سیاسی در کشور است.
نظر شما